Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διαθέτει τον υψηλότερο αναβατήρα και τη μεγαλύτερη χιονοδρομική πίστα στην Ελλάδα, τη Στύγα. Απέχει μόλις 200χλμ. από την Αθήνα και διαθέτει μεγάλη ποικιλία 12 πιστών για σκι και snowboard περιλαμβάνοντας όλα τα επίπεδα δυσκολίας και πλήθος υποστηρικτικών εγκαταστάσεων προσφέροντας έτσι μια αυθεντική εμπειρία σκι. Οι πίστες του κέντρου είναι δώδεκα με συνολικό μήκος 20 χλμ. Το Χιονοδρομικό Κέντρο εξυπηρετείται από 7 συνολικά αναβατήρες: έναν τριθέσιο εναέριο, ένα διθέσιο εναέριο και πέντε συρόμενους (2 πιάτα, μια άγκυρα και 2 baby lifts).

Σπορ στον ποταμό Λάδωνα

Ο Λάδωνας είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού. Πηγάζει από τα Αροάνια (όρη Χελμού) διασχίζει το Νομό Αχαΐας και στο Νομό Αρκαδίας, συμβάλλει στον Αλφειό.

Στη μάχη με τα ρεύματα των ποταμών ρίχνονται ολοένα και περισσότεροι φίλοι των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού, είτε αυτό λέγεται καγιάκ, κανό είτε ράφτινγκ. Το σίγουρο είναι ότι οι λάτρεις του είδους στην περιοχή, συνδυάζουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου» καθώς πέρα από την άθληση έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σπάνιας ομορφιάς τοποθεσίες, να ανακαλύψουν τις κρυφές από το ευρύ κοινό χάρες του Λάδωνα και του Ερύμανθου.

Ο ποταμός Λάδωνας μπορεί να θεωρείται από τους πιο δύσκολους στην Ελλάδα, προσφέρεται όμως και για αρχάριους. Σε συνδυασμό με το συναρπαστικό άγριο τοπίο η περιοχή συγκαταλέγεται στις προνομιούχες για καγιάκ και ράφτινγκ. Οι έμπειροι εκπαιδευτές του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Δάφνης εγγυώνται την ασφαλή κατάβασή σας.

Δραστηριότητες Ν.Α.Ο.Δ.:

  • Εκμάθηση αθλητών και επισκεπτών Καγιάκ
  • Κατάβαση ποταμού Λάδωνα με Ράφτινγκ διάρκειας δύο ωρών
  • Κατάβαση ποταμού Λάδωνα με Καγιάκ και Ράφτινγκ με άφιξη στη λίμνη μία φορά το μήνα
  • Ποδηλατική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι μέσα σε πλατανόδασος διάρκειας 1-2 ωρών
  • Μαθήματα τοξοβολίας
  • Κωπηλασία στην λίμνη του Λάδωνα

Πεζοπορία – Ορειβασία

Στον Χελμό & γενικά τα βουνά της Αχαΐας είναι η καλύτερη επιλογή για να κάνετε πεζοπορία, ορειβασία, διαδρομές με 4×4, moto cross & ότι άλλο θελήσετε…

Η πεζοπορία-ορειβασία είναι μία δραστηριότητα που θα σας ανταμείψει, αφού θα βρεθείτε μπροστά σε φυσικές ομορφιές & ευχάριστα εμπόδια για όσους αρέσκονται στις δύσκολες αναβάσεις. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο από καλή διάθεση & καλή οργάνωση. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, παρακαλούμε να δηλωθεί εκ των προτέρων πριν την άφιξή σας, ώστε να ενημερωθείτε με τα απαραίτητα που συμβουλεύεται να προμηθευτείτε για την ομαλή πεζοπορία σας.

Για τους ενδιαφερόμενους και κυρίως τους λιγότερο έμπειρους, μπορούν να ακολουθήσουν έμπειρο οδηγό, σε ομάδες των 2 έως 10 ατόμων για όλες τις διαδρομές. Στις ομάδες αυτές ο οδηγός αναλαμβάνει την καθοδήγηση με ειδικό εξοπλισμό για την ασφάλειά σας, φαρμακείο, οδηγούς βουνού, μπαστούνια πεζοπορίας και κολατσιό εάν επιθυμείται.

Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Ο αεραθλητισμός, ερασιτεχνικά ή με διάθεση πρωταθλητισμού τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο & περισσότερους λάτρεις αυτού του σπορ στον ουρανό της Αχαΐας μιας και οι θέσεις που διαθέτει είναι πολλές. Έτσι αν θελήσετε να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα βουνά & να το απολαύσετε.

Στα Καλάβρυτα οι απογειώσεις γίνονται από το Χιονοδρομικό Κέντρο, στις κεραίες, με προορισμό προσγείωσης είτε προς την Κοιλάδα των Λουσών είτε προς τα Καλάβρυτα & το Ηρώο Εθνικής Παλιγενεσσίας.

Προτεινόμενες Περιοχές:

– Σανταμέρι
Απέχει 35χλμ. από την Πάτρα και πρόκειται για οροσειρά μήκους 6 χλμ. περίπου με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο, καθώς αναπτύσσονται θερμικά ανοδικά ρεύματα σε συνδυασμό με την επικρατούσα αύρα κοιλάδας.
Η υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης είναι 280 μέτρα.
Υπάρχει και Αεραθλητικό Κέντρο παρέχοντας δυνατότητα πτήσεων σε αρχάριους & προχωρημένους.

– Σκιάδα
Απέχει 58χλμ. από την Πάτρα, με υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης 800 μέτρων, με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο & επίσης είναι ιδανικό για διάνυση μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων με αξιοσημείωτο ρεκόρ αυτό των 50 και πλέον χιλιομέτρων.

– Παναχαϊκό
Απέχει από την Πάτρα 10χλμ., με υψομετρική διαφορά απογείωσης & προσγείωσης 800 μέτρων, με ιδανικές συνθήκες ανεμοπορίας από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο χάρη στα θερμικά ανοδικά ρεύματα.

Για πληροφορίες & χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε στην Λέσχη Αλεξιπτωτιστών Πάτρας
Πληροφορίες: τηλ.: 2610. 318.185 | website: www.patras-paragliding.gr

Παραλία Διακοπτού

Μόλις 30 χλμ από την ορεινή πόλη των Καλαβρύτων, βρίσκεται η όμορφη παραλία του Διακοπτού. Για τους λάτρεις της φύσης και της θάλασσας, η εξόρμηση στην παραλία του Διακοπτού είναι μια ποθητή επιθυμία και όχι δύσκολη κατά τη διάρκεια παραμονής στα Καλάβρυτα. Τα κρυστάλλινα γαλανά νερά της παραλίας στο Διακοφτό, μπορούν να γοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς. Ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας και η άμεση πρόσβαση από το ένα στο άλλο, είναι πραγματικότητα.

 


Leave a Comment